maatregelen coronavirus 
kinderopvang

update 12/04/2021

Momenteel is het nog onduidelijk wat de overheidsmaatregelen rond het corona-virus zullen zijn voor de opvang van kinderen tijdens de zomervakantie.
Daarom wordt de datum voor de start van de inschrijvingen voor de zomervakantie onder voorbehoud uitgesteld naar maandag 10 mei 2021 en dit zowel voor de speelpleinen als de IBO-locaties van Koraal.
We wensen jullie een goede gezondheid toe.
Met vriendelijke groeten,
Koraal vzw

update 24/03/2021

Beste ouder(s),

In overleg met de lokale overheden hebben we jammer genoeg moeten beslissen om alle inschrijvingen voor de paasvakantie voor de speelpleinwerking en het IBO te annuleren. We begrijpen dat dit zeer vervelend nieuws is en dat dit mogelijks veel hinder met zich meebrengt.

Momenteel onderzoeken we hoe we in samenwerking met de lokale overheden binnen de nieuwe richtlijnen noodopvang kunnen organiseren en wie hiervoor in aanmerking komt. We zullen hierover zo snel mogelijk opnieuw communiceren.

Alle deelnemers die waren ingeschreven zullen hierover vandaag via mail gecontacteerd worden.

Alvast bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groeten

Koraal Kinderopvang

update 23/03/2021

Beste ouder(s),

De coronabesmettingen bij schoolkinderen stijgen, daarom heeft Onderwijs extra maatregelen genomen. De voor- en naschoolse opvang en korte naopvang blijft open, maar we moeten extra voorzichtig zijn zodat we samen de verdere verspreiding van corona kunnen beperken.

Kind en Gezin vraagt ouders om, indien mogelijk, de komende twee weken geen gebruik te maken van buitenschoolse opvang. Als je kind toch naar de opvang gaat, hou het zo kort mogelijk.  We beseffen dat dit voor ouders opnieuw een uitdaging is, maar we moeten nu deze extra inspanningen doen zodat de scholen open kunnen blijven.

Bedankt voor jullie begrip hierin. We wensen jullie een goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groeten 

Koraal Kinderopvang

 

update 22/03/2021

Beste ouder(s),

Afgelopen vrijdag werd op het overlegcomité beslist om de maatregelen voor het jeugdwerk te verscherpen. We bestuderen het ministerieel besluit en bekijken samen met de lokale overheden de mogelijkheden voor de paasvakantie. We proberen zo snel mogelijk meer duidelijkheid te brengen.

veel gestelde vragen

inschrijven
 • Inschrijven is enkel mogelijk via de website of op afspraak op het algemeen secretariaat: Otto Veniusstraat 20, 2000 Antwerpen. U kan een afspraak maken via het nummer 03/232.97.72
 • Het is tijdelijk niet mogelijk om in te schrijven op de locatie van de IBO's zelf.
brengen en halen van de kinderen
 • Om risicocontact te vermijden mogen ouders de werking niet betreden. Kinderen worden aan de deur aan- en afgemeld. Volg steeds de richtlijnen ter plaatse en maak gebruik van de voorziene markeringen bij het brengen en halen van uw kinderen.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het brengen en halen van uw kinderen. We vragen dit zoveel mogelijk door dezelfde persoon te laten doen.
 • Gelieve de afstandsregel van 1,5m te respecteren.
activiteiten
 • We vermijden activiteiten met veel fysiek contact
 • Uitstappen buiten de werking zijn niet toegelaten
hygiëne
 • We hebben extra aandacht voor persoonlijke hygiëne
  (vb. handhygiëne, hoesten/niezen in de elleboog…)
 • We voorzien ook extra poetsmomenten om het risico op besmetting te vermijden.
wie mag er komen spelen?
 • Kinderen uit een risicogroep mogen niet deelnemen aan het aanbod van Koraal tenzij ze hiervoor expliciete toestemming van de huisarts hebben.
 • Kinderen die ziek waren (geen Covid-19) voor het opvangmoment moeten minimaal 5 dagen voor de start van de week symptoomvrij zijn.
 • Kinderen die ziek worden tijdens het opvangmoment worden zo snel mogelijk opgehaald en mogen niet meer deelnemen. Ga dan ook zeker langs bij je huisarts.
 • Kinderen die Covid-19 hebben gehad, moeten minimaal 7 dagen na diagnose rekenen alvorens terug deel te kunnen nemen aan het aanbod van Koraal en moeten bij terugkeer reeds 3 dagen klachtenvrij zijn.
 • Wie een besmet persoon binnen de eigen gezinsbubbel heeft, mag 7 dagen, gerekend vanaf het laatste contact met de coronapatiënt, niet deelnemen aan het het aanbod van Koraal.
noodprocedure
 • Indien uw zoon/dochter ziek wordt tijdens het opvangmoment dan wordt de noodprocedure in gang gezet.
 • Elke locatie heeft een ruimte waarin zieke deelnemers kunnen afgezonderd worden.
 • U wordt als ouder meteen verwittigd om uw kind onmiddellijk te komen ophalen.
aanvullende medische fiche
 • Omwille van de coronamaatregelen dient u uitzonderlijk een aanvullende medische fiche in te vullen. Deze dient u iedere vakantieperiode opnieuw ingevuld af te geven op de eerste dag van de opvangweek.

documenten kinderopvang

koraal vzw

Otto Veniusstraat 20
2000 Antwerpen

03/232 97 72
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ondernemingsnr: BE0408499464
Rekeningnummer: BE40 4099 5182 4163